Maj 30, 2020

U dječijem vrtiću „Poletarac“ obilježen Međunarodni dan djeteta

Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan djeteta, a ovaj dan je obilježen i u dječijem vrtiću „Poletarac“ Srebrenica. Već treću godinu za redom ova ustanova obilježava Međunarodni dan djeteta.

 

-Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta danas smo u našem vrtiću imali posjetu prvačića iz „Prve osnovne škole“ Srebrenica. Djeca su se igrala i družila. Ciljeobilježavanja Međunarodnog dana djeteta jeste da se podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija 20.novembra usvojena je Konvencija o pravima djeteta. To je prvi dokument u kojem se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi kojoj je potrebna zaštita. Danas je 30-ta godišnjica obilježavanja Dana djeteta i mi smo je obilježili zajedno sa našim drugarima prvačićima – kazao je v.d.direktora J.U. dječiji vrtić „Poletarac“ Admir Hasanović.

Prošle sedmice u vrtiću „Poletarac“ održana je muzička radionica, a mališani su se družili sa maskotom Maza.

- Bilo je lijepo, radionica je trajala oko dva sata, a djeca su pjevala i družila se, i sigurno će taj dan djeca pamtiti – kazao je Hasanović.

Dječiji vrtić „Poletara“ Srebrenica pohađa oko 120 djece, koja su raspoređena u šest grupa, tri jasličke i tri starije grupe.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.