Februar 26, 2020

Grujičić i Fejzić o donaciji Srebrenici od strane Saudijskog fonda

Delegacija opštine Srebrenica u petak je boravila u Sarajevu, i razgovarala sa predstavnicima Saudijske ambasade o donaciji Srebrenici. 

- Imali smo sastanak sa predstavnicima Saudijskog fonda i sa predstavnicima ministarstva finansija. Konačno smo dobili saglasnost za dalje korake kada je u pitanju ovaj projekat. Naime, oni nemaju nikakve zamjerke na dokumentaciju koju smo im dostavili. Mi smo u tom paketu dokumenata poslali i tendersku dokumentaciju za tri lota i to za nabavku građevinskog materijala za sanaciju i adaptaciju objekata, za izgradnju kompletnih kuća, i za nabavku mehanizacije, to jest opreme za održivi povratak. Ono što nam slijedi je raspisivanje tendera i odabir izvođača. Nakon toga ćemo njima opet odstaviti izvještaj, i čekati saglasnost. Implementacija ovog projekta je dogovorena za 2020. godinu – kaže načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji dodaje: 
- Ono što je meni bilo neshvatljivo jeste da ovaj projekat, i projekat izgradnje stambene zgrade, i mogućnost izgradnje još jedne zgrade koje bi imale po 25 stanova, datira još iz 2014. godine. Ništa se na tome konkretno nije radilo. U proteklom periodu pokrenuli smo ta pitanja, i evo došli smo do situacije da možemo realizovati ovaj projekat Saudijskog fonda u vrijednosti od dva miliona maraka. Kada je izgradnja zgrade u pitanju, zbog neažurnosti tadašnje vlasti, i ne davanja adekvatne papirologije i lokacije,  više nemamo nikakvu povratnu informaciju iz ambasade Saudijske Arabije koja je trebala da finansira taj projekat – ističe Grujičić koji objašnjava koji su sljedeći koraci koje opština mora uraditi.
- Pred nama je rok od 90 dana da raspišemo tendere, i izaberemo izvođače. Ono što je bitno da javnost zna jeste da taj novac od dva miliona maraka neće ići na račun Opštine Srebrenica, nego će direktno ići izvođačima koji budu izabrani, što je olakšavajuća odgovornost za nas – rekao je Grujičić.
U delegaciji opštine Srebrenica koja je održala sastanak sa predstavnicima ambasade Saudijske Arabije bio je i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić. 
- Mi smo održali sastanak. Godinama se već raspravlja o toj donaciji od strane Saudijskog fonda. Dobili smo saglasnost na projekat, i da možemo ići u dalju proceduru objavljivanja javnih poziva za izvođače i dobavljače.  Radi se o dva miliona maraka, i oni ljudi koji su prošli na javnom pozivu idu u dalju proceduru  - rekao je Fejzić.

RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.