Oktobar 28, 2020

Na području Srebrenice svi putevi prohodni

Na području Opštine Srebrenica u najudaljenijim selima Luka i Krušev Do snijeg je izazvao problem zbog lošeg puta kojim se teško i ljeti dolazi. Put je juče bio neprohodan, a da situacija bude teža jedna žena u Krušev Dolu je hitno morala u bolnicu. Sve se dobro završilo, jer je put pročišćen, a služba Civilne zaštite evakuisala je bolesnicu do Doma zdravlja Srebrenica.

Predsjednik MZ Luka, Hamo Zulanović za naš radio program je kazao da je danas situacija normalizovana, te da je put prohodan i snijeg je prestao padati.

- MZ Luka je bila blokirana nakon što je snijeg padao skoro 48 sati. Našem pozivu odmah su se odazvali radnici koji su zaduženi za čišćenja puta kao i služba Civilne zaštite Opštine Srebrenica. Put u selu Luka je prohodan i dio puta u Krušev Dolu. Najbitnije da smo uspjeli transportovati ženu do Doma zdravlja – kazao je Zulanović.

Prema podacima Civilne zaštite opština Srebrenica visina sniježnog pokrivača u gradu je 15 cm do 20, a u brdsko–planisnkim dijelovima opštine visina sniježnog prekirvača je 60 – 70 cm.

- Na području naše lokalne zajednice nemamo ugroženog stanovništva, te nema potrebe za hitnim intervencijama kako bi se dostavili lijekovi, hrana ili da bi se bolesna osoba transportovala do najbliže zdrastvene ustanove. Tokom noći izvršena je evakuacija jedne osobe iz naselja Krušev Do, a evakusiana je  Amira Alić i prevezena u Dom zdravlja Srebrenica. Nakon ukazane prve medicinske pomoći, imenovana je puštena na kućno liječenje. Ukoliko se ukaže potreba blagovremeno ćemo reagovati te u skladu sa mogućnostima doći do svih kojima je pomoć nephodna. Na području naše opštine svi putevi su prohodni – stoji u izvještaju Civilne zaštite opštine Srebrenica. 

Prema informacijama iz Elektrodistrubucije Srebrenica, jedan je od dalekovoda na području naše opštine nije u funkciji, a riječ je dalekovodu u naselju Gornji Potočari. Ekipa Elektrodistribucije je na terenu, te se očekuje da će kvar biti saniran tokom dana.

Snabdjevanje pitkom vodom na području Srebrenice je uredno. 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.