Print this page

Održana Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica

U skupštinskoj sali opštine Srebrenica danas je održana Tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica. 

 

Na dnevnom redu sjednice bile su sljedeće tačke dnevnog reda.
1. Prijedlozi olduka
a) Odluka o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području Opštine Srebrenica za 2020. godinu; (Odluka usvojena sa 19 glasova ZA, niko protiv, niko uzdržan)
b) Odluka o visini vrijednosti nepokretnosti na području opštine Srebrenica po zonama za potrebe utvrđivanja poreza na nepokretnosti u 2020. godini;
2. Informacija o stanju u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica (Odluka usvojena sa 19 glasova ZA, niko protiv, niko uzdržan)
Na današnjoj sjednici odbornici su raspravljali o stanju u Prvoj osnovnoj školi, i donijeli su jednoglasno određene zaključke.


Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je nakon sjednice izjavio da su odbornici u Skupštini pokazali odgovornost. 
- Skupština je mjesto gdje treba da se raspravlja i žučno i umjereno kako bi se došlo do rješenja. Svi smo razumni ljudi, svi prihvatamo odgovornost  i treba da sjednemo i da na najbolji mogući način sagledamo sve probleme koji se dešavaju u Srebrenici i da najbolji način da ih rješavamo. Donijeli smo zaključke koji će rezultirati dobrim rješenjima, ali bez razgovora se ne može doći do rješenja - rekao je Grujičić.
Suljo Čakanović, zamjenik šefa odborničkog kluba SDA u Skupštini,  smatra da će usvojeni zaključci doprinjeti smirivanju situacije i tenzija. 
- U sva tri zaključka koja smo donijeli će doprinjeti smirivanju situacije u Srebrenici nakon nemilih događaja. Osuđujem sve nacionalističke, ili vjerske ispade koji iritiraju. Nisam najsretniji sa ova tri zaključka, moglo je i bolje, ali smo otvorili mogućnost da radimo u cilju poboljšanja uslova sve djece na području opštine Srebrenica - rekao je Čakanović. 
Nedib Smajić, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, kaže da su zaključci Skupštine pozitivni i vode ka rješenju problema. 
- Mislim da smo zaključcima definisali sve što treba. Komisija je ta koja će raditi, nadam se da će to ići u dobrom smjeru kako bi se određeni problemi riješili što brže - rekao je Smajić. 
Dragić Glišić, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica, kaže da interesi djece trebaju biti na prvom mjestu. 
- Smatram da sve ono što mi kao političari činimo prvenstveno treba da vodimo računa o pravima djece. Interesi djece su iznad svega u ovoj lokalnoj zajednici, iznad svih, iznad bilo koje političke partije ili pojedinca - rekao je Glišić. 

 

Rate this item
(0 votes)