Print this page

Načelnik Grujičić o aktuelnim i planiranim projektima u Srebrenici

U naselju Plavi most prije nekoliko dana su završeni glavni radovi na izgradnji dva mosta. Uskoro će mostovi biti u potpunosti stavljeni u funkciju.

 

- Projekat izgradnje dva mosta vrijedan je 45 hiljada KM sa nekim dodatnim radovima. To smo radili u saradnji sa „Vodama srpske“. Urađena su dva mosta. Sada čekamo određeni vremenski period koji su nam stručnjaci rekli da beton treba da odradi, i za nekih sedam dana će mostovi biti pušteni u promet za mala putnička vozila. Nakon toga ćemo nastaviti sa izgradnjom pozida, te radovi na regulaciji riječnog korita. Imamo potrebe još u nekim mjestima uraditi mostove i potporne zidove – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je dodao da su u proteklim danima izvođeni pripremi radovi na izgradnji gradske garaže.

- Sada radimo glavni projekat kako bi mogli da provedemo proceduru, javne nabavke i tender, te izbor izvođača i krenemo u samu izgradnju objekta parking garaže. Paralelno s tim ćemo raditi na iznalaženju sredstava za sanaciju gradskog parka, tako da se nadamo da ćemo to u ovoj godini završiti. Ono što nam predstoji je asfaltiranje puteva, podjela kontejnera ljudima koji žele da se vrate na selo, da obrađuju svoja imanja – rekao je Grujičić.

Naredne sedmice će početi, prema riječima načelnika Grujičića, i izrada fasada na pet zgrada u ulicama Baratova i rudarskim zgradama iznad gradskog parka.

- Već sljedeće sedmice ćemo da krenemo u izgradom fasada za zgrade. Ono što je sigurno jeste da je tender raspisan za zgrade u ulici Baratova i iznad gradskog parka. Pet zgrada će biti urađeno. Mi ćemo se potruditi da uradimo sve zgrade kojima treba obnoviti fasadu – rekao je Grujičić.

Načelnik Grujičić kaže da će na dan opštine 11. marta  biti otvoreni zvanično i određeni proizvodni pogoni.

- Radi se o firmi „AS drvo“. Oni su već instalirali svoju opremu, a riješen je i priključak struje, koji je bio problem. Fabrika ca pocinčavanje će proširiti svoj kapacitet i planira zapošljavanje novih radnika, tako da će kada to urade imati 120 radnika. U Jadru ćemo otvoriti mini hidrocentralu koja je izgrađena – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)