Oktobar 27, 2020

Nastavak sezone u okviru Regionalne lige RS-a grupa Istok: FK Guber u borbi za opstanak

Nastavak proljetnog dijela prvenstva u okviru Regionalne lige RS-a grupa istok počinje tokom vikenda.

 

Ekipa FK Gubera će u nastavak sezone ući sa posljednjeg mjesta na tabeli sa svega dva boda.

- Fudbalski savez je kaznio FK Guber oduzimanjem tri boda, tako da u nastavak sezone krećemo gotovo od nule. Imali smo pet bodova, sada imamo dva. Kazna je uslijedila zbog toga što ekipa u jesenjem dijelu prvenstva nije otišla na jednu utakmicu – kaže Zijad Zijo Salimović, predsjednik Uprave FK Guber.

Ekipa FK Gubera je u proteklom periodu odradila pripreme. U okviru priprema odigrano je pet prijateljskih utakmica. U nedjelju FK Guber ide u goste ekipi FK Mladost.

- Mi smo odradili pripreme, odigrali smo pet utakmica. Sve smo odigrali na strani. Zadovoljni smo odrađenim pripremama. Kada je igrački kadar u pitanju mislim da imamo dobre igrače. Prelazni rok je završen 15. februara, i morali smo da odradimo pripreme brzinski, u hodu. Ipak zadržali smo dosta te naše djece iz Srebrenice. Na treningu sada imamo uvijek 15 do 20 igrača. Neki od igrača koji su ranije otišli iz kluba sada su se vratili. Sigurno da će FK Guber imati respektabilnu ekipu – kaže Salimović.

Salimović kaže da je u proteklom periodu bilo dosta posla na uređenju prostorija kluba.

- Mi smo uspjeli da napravimo dobre uslove za naše igrače. Uradili smo svlačionice, morali smo srediti odvode, toalete. Prioritet nam je da dobro uredimo teren. Radili smo i na tome, ali imamo još posla. Veliki broj ljudi nam se javio, pružio podršku kako moralnu tako i materijalnu. Svima njima se zahvaljujem.

Prema riječima predsjednika Uprave FK Guber pojavile su se informacije da bi prvenstvo moglo biti odloženo zbog pojave prvih slučajeva korona virusa u našoj zemlji.

- Nadamo se da nas ovaj korona virus neće poremetiti. Postoji mogućnost i da se odloži prvenstvo, ali iskreno se nadam da do toga neće doći – ističe Salimović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.