Avgust 04, 2020

Štab za zaštitu i spasavanje: Produžene ranije donesene mjere

Danas je održana Sjednica za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica.

Na sjednici su usvojeni određeni zaključci s ciljem prevencije širenja koronavirusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica.
- Određene naredbe smo produžili, odnosno zabrane koje se odnose na rad vrtića "Poletarac", rad ugostiteljskih objekata i trgovina.  Sve što je bilo ograničeno i zabranjeno danas smo produžili do 13. aprila. Pratit ćemo smjernice Vlade Republike Srpske. Bilo je nekih zaključaka koji se odnose na lokalni nivo, kako bi pospješili rad timova na terenu - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Grujičić smatra da "se naše stanovništvo dobro ophodi prema problemu". 
- Uvijek bude pojedinaca koji prave sitne probleme, ali generalno gledajući opština Srebrenica je ispoštovala sve ono što je bilo propisano - rekao je Grujičić. 
Na području opštine Srebrenica nema zaraženih osoba koronavirusom. 
- Broj osoba koje su bile u izolaciji se smanjuje, tako da imamo mislim 67 osoba pod nadzorom. Vjerujemo da nećemo imati zaraženih ukoliko ne dođu ljudi sa strane koji mogu da nam naprave problem. Svakodnevno vršimo dezinfekciju ulica, stambenih zgrada. Prateći smjernice Vlade doći će i odluka za osobe starije od 65 godina da imaju vrijeme kada mogu izaći - rekao je Grujičić koji je pozvao građane da prate zvanične informacije. 
- Dezinformacije su generalno kažnjive. Pozivamo stanovništvo da prati zvaničnu stranicu opštine Srebrenica, da slušaju naše medije lokalne. Pozivam ih da ne slušaju pojedince, jer nažalost ima pojedinaca koji i ovu situaciju koriste za ličnu promociju i predizbornu kampanju - poručio je Grujičić i apelovao još jednom građane da poštuju donesene mjere.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.