Avgust 04, 2020

Izvještaj sa sjednice Štaba za zaštitu i spasavanje održane 2. aprila 2020. godine

Danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica u vanrednim situacijama. Na sjednici su usvojeni određeni zaključci s ciljem prevencije širenja korona virusa na području opštine Srebrenica.

- Donijeli smo određene zaključke po kojima se omogućava ugostiteljskim radnjama da dostavljaju hranu do 18 sati u toku dana, da se dozvoli licima starijim od 65 godina izlazak utorkom i petkom u vremenskom periodu od 7 do 10 sati kako bi mogli da završe svoje obaveze i potrebe. Donijeli smo i zaključak da se sve lažne informacije i dezinformacije prijave MUP-u, a oni će dalje postupati po tome. Vlasnici čamaca su dužni da svoje čamce izvuku iz Drine na obalu na udaljenost 500 metara, a da na jezeru izvuku čamce koliko to teren dozvoljava. Komunalno preduzeće i vatrogasci će vršiti dezinfekciju i pranje ulica tokom dana, i to s početkom od 6 sati ujutro pa dok ne završe. Obavezuju se sve trgovinske radnje i banke da na vidnim mjestima istaknu upozorenja i sve ono čega treba da se pridržavaju oni koji koriste usluge – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i dodao:

- Danas je konstatovano od strane MUP-a da je bilo devet prekršaja u proteklom periodu. Napisano je devet kazni zbog nepoštovanja mjera. Mali je to broj, ali i veliki jer su kazne velike. Ovim putem apelujem na građane da koriste sve pogodnosti koje pruža opština, da se pridržavaju uputa i mjera. Moram istaći zadovoljstvo da su građani shvatili situaciju, i iz tog razloga imamo ovako stanje da nemamo zaraženih – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.