Oktobar 19, 2020

Izvještaj sa sjednice Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica održane 10. aprila 2020. godine

Nakon što je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike potvrđena informacija o prvom slučaju korona virusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama.

 

- Još uvijek očekujemo zvanična saopštenja iz bolnice u Zvorniku da jednostavno vidimo da li je osoba koja je zaražena imala simptome u bolnici ili se to desilo nakon izlaska iz bolnice. Na taj način ćemo vidjeti u kakvoj smo situaciji  - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Nakon sjednice Štaba donesene su određene dodatne preventivne mjere za građane.

- Donijeli smo odluku da se pooštre kontrole svih građana koji se kreću po Srebrenici, da se zabrane okupljanja više od pet osoba na javnim mjestima, da se ukine bilo kakvo okupljanje na izletištima. Mi ćemo uputiti inicijativu da postavimo punktove na ulazu u opštinu Srebrenica kako bi mogli da iskontrolišemo sve one koji ulaze. Tražit ćemo od glavnog štaba da imamo veća ovlaštenja kada je u pitanju kontrola putnika koji ulaze u Srebrenicu. U Skelanima smo već preduzeli određene mjere stupajući u kontakt sa osobama koje su bile u dodiru sa zaraženom osobom kako bi izvršili prvi krug testiranja – kaže Grujičić.

Ambulanta u Skelanima narednih nekoliko dana će preventivno biti zatvorena.

- Kako imamo najavu iz Doma zdravlja Srebrenica ambulanta u Skelanima će biti zatvorena narednih pet dana, jer osoba koja je zaražena bila je u kontaktu sa medicinskim osobljem. Dok ne budemo imali jasne informacije ambulanta neće raditi. Imamo problem i sa medicinskim osobljem u Srebrenici, jer neki su bili u kontaktu sa tom osobom prije ove vijesti. Sve zavisi od daljih informacija koje ćemo dobiti nadam se brzo iz bolnice u Zvorniku – rekao je Grujičić i apelovao još jednom na građane da situaciju shvate ozbiljno.

- Apelujem na građane da shvate situaciju ozbiljno. Prije nekoliko dana u Srbiji je jedan čovjek porjeklom iz Srebrenice preminuo od ovog virusa. Taj čovjek je porijeklom iz Srebrenice, ali nije duži vremenski period bio ovdje, da ne bude zabune.  Niko nije nedodirljiv od ovog virusa, i svi moramo shvatiti situaciju ozbiljno – poručio je Grujičić.  

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.