Decembar 01, 2021

Izvještaj sa sjednice Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica održane 16. aprila 2020. godine

U Srebrenici danas je zasjedao Štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica na kojem je saopšteno da na području opštine nema oboljelih od koronavirusa.

Prije nekoliko dana regristrovan je jedan slučaj oboljelog koji je prebačen na liječenje u Srbiju, a potvrđeno je da su svi zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa ovom osobom negativni na koronavirus.
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić kazao je da građani i dalje trebaju da se pridržavaju mjera koje su donesene u cilju sprečavanja širenja virusa.
- Ono čega smo se plašili je prošlo, ali ono što ostaje jeste da se i dalje pridržavamo svih propisanih mjera kako bi i dalje bili bez zaraženih. U karantinu se nalazi sedam osoba, a u međuvremenu smo dobili informaciju da je njih četvero negativno i oni idu kući. Predstoje nam praznici i bojazan da se nešto ne promijeni. Uvedene su nove mjere kretanja koje je donio Republički štab i te mjere će biti provedene u Srebrenici - kazao je Grujičić koji se zahvalio svim privrednicima i organizacijama koji su pomogli opštini Srebrenica u prevenciji širenja korona virusa.
Načelnik Grujičić je čestitao svim pravoslavcima Vaskrs, uz želju da ovaj praznik provedu u miru sa svojim porodicama

- Čestitam svim pravoslavcima koji slave Vaskrs. Silom prilika moramo da proslavimo praznik u užem krugu. Lako ćemo slaviti kada prođe sve ovo. Svim građanima Srebrenice želim da im u miru protekne svaki dan - poručio je Grujičić.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.