Novembar 28, 2020

Izvještaj sa sjednice Štaba održane 28. aprila 2020. godine

Danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica u vanrednim situacijama. 

 

- Sve one zabrane koje su važile do danas mi smo za određene subjekte produžili do 11. maja očekujući da će nakon tog perioda početi sa popuštanjem mjera. Osobe koje su starije od 65 godina sada mogu svaki dan u periodu od 7 do 10 sati izlaziti i obavljati svoje potrebe - rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji je pozvao građane da poštuju mjere.

- Slijede nam dan kada ćemo imati dva praznika, 1. maj i Đurđevdan, i mjere će sigurno biti rigoroznije nego inače, kako bi prebrodili ta dva kritična datuma. Nadamo se da ćemo spremno dočekati popuštanje mjera u narednom periodu i puštanje u rad određenih ustanova i trgovinskih radnji - rekao je Grujičić.

Prema riječima načelnika opštine na sjednici je konstatovano da se "u skelanskom kraju slabije provode sve one pomenute mjere koje smo donosili."

-  Donijeli smo zaključak da se rigoroznije postupa prema onima koji ne poštuju mjere kriznog štaba to se prije svega odnosi na trgovinske radnje. Imajući u vidu da graničimo sa Republikom Srbijom, sa Bajinom Baštom u kojoj ima 21 slučaj zaraženih korona virusom, najveća opasnost nam prijeti s te strane. Imali smo i nelegalnih prelazaka preko Drine. Danas smo donijeli odluku o smještanju jedne osobe u opštinski karantin - rekao je Grujičić.

Na današnjem sastanku su članovi informsani da je osoba iz Skelana kod koje je potvrđen korona virus, a koja je prebačena na liječenje u Srbiju, preminula u beogradskoj bolnici.

- Ta tužna vijest je stigla, i to nam je opomena da je situacija ozbiljna, da virus ne bira. Sve zavisi od nas, kako ćemo se ponašati. Mogu reći da su ipak mjere urodile plodom. Mi nemamo zaraženih na području opštine Srebrenica, uzimajući u obzir da je to lice tretirano kao državljanin Republike Srbije tako da se u našoj evidenciji ne vodi kao zaraženo. U kućnoj izolaciji  se nalazi pet osoba, i uglavnom se radi o vozačima - rekao je Grujičić kojo je apelovao na Graničnu službu da "pooštre mjere kako bi spriječili ilegalne ulaske na teritoriju opštine Srebrenica".

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.