Novembar 28, 2020

Završavaju se radovi na izradi fasada na pet zgrada u Srebrenici, slijedi asfaltiranje puteva

Radovi na izradi fasada na pet zgrada u Srebrenici biće završeni u narednim danima.

Prema riječima načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića urađene su fasade na pet zgrada i to na tri zgrade u ulici Baratova i dvije zgrade u Rudarskoj ulici (iznad gradskog parka). 
- Završava se fasada na posljednjoj petoj zgradi u ulici Baratova, koja je planirana u ovom dijelu radova. Nakon toga ćemo se potruditi da uradimo i preostale dvije zgrade iznad gradskog parka, te krovove na dvije zgrade u Skelanima – rekao je Grujičić.
U proteklom periodu asfaltirani su određeni putni pravci. 
- Putevi koji su predviđeni da se asfaltiraju od sredstava kredita, provedena je procedura tendera, ostao je još put za Karno, i prema informacijama do kraja sedmice će i taj put biti asfaltiran, put u Savićima i Zalazju je završen. Očekujemo ovih dana završetak druge tenderske procedure za asfaltiranje puteva. Radi se o asfaltiranju puteva na relacijama i mjestima Nika – Vučevac, Lipovac – Kremen, Kutliči, dva kraka puta u  Bajramovićima, Sase, Crvica, Petriča, Brežani, Jezero, Ravne, dva dijela puteva u Liješću, Božić i  Čičevci.  Pored toga, biće urađeno i sedam potpornih zidova na području opštine Srebrenica – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.