Novembar 28, 2020

Izvještaj sa sjednice Štaba za zaštitu i spasavanje održane 05. 05. 2020. godine

Danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica u vanrednim situacijama.

- Ono što je bila glavna tema jeste relaksirajuće mjere kada su u pitanju prelasci granice, odnosno ulasci iz Srbije na našu teritoriju. To nam je s jedne strane donijelo olakšanje jer ljudi mogu doći do svojih imanja, a s druge strane to nam je i opterećenje jer to nije jasno definisano. Imamo jednu nekontrolisanu situaciju ulazaka na teritoriju opštine Srebrenica. Mi to ne možemo sve iskontrolisati ukoliko Republički štab ne donese jasnije mjere. Mjere donesene na državnom nivou su uopštene i donose nam mnogo problema – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji dodaje da će kroz inspekcije biti pooštrene određene mjere.  

- Mi ćemo kroz naše inspekcije pooštriti mjere kontrole i pridržavanja mjera javnih ustanova, na javnim mjestima, kao i da poduzmemo represivne mjere ukoliko bude potrebe. Apelujemo na građane da nose zaštitu, da što manje kontaktiraju sa osobama koje prelaze granicu, da prijavljuju zoloupotrebe, jer samo na taj način možemo zaštititi našu teritoriju gdje nemamo zaraženih – kaže Grujičić.

Prema riječima načelnika Grujičića „opština i krizni štab nemaju kapacitet da iskontrolišu situaciju koja je nametnuta kada je u pitanju prelazak granice“

- Mi moramo učiniti sve što je u našoj mogućnosti, a to je apel ljudima da budu svjesniji. Velika  većina je svjesna i pridržava se mjera. Nadamo se da će se sve brzo normalizovati. Međutim, kao opština i krizni štab nemamo kapacitet da ovako situaciju koja nam je nametnuta da je i kontrolišemo – rekao je Grujičić.

 - Što se tiće Đurđevdana i slave nemamo nikakvih smjernica da će biti promjenjen režim funkcionisanja policijskog časa. Poznato je da se slave ne mogu slaviti u širem krugu ljudi. Imali smo do sad nekoliko primjera slava gdje je to ispoštovano. Rezultat sve te obazrivosti jeste da mi nemamo zaraženih – kaže Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.