Novembar 28, 2020

Održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje: U narednim danima s radom počinje vrtić "Poletarac"

Danas je održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje na području opštine Srebrenica u vanrednim situacijama.

- Možemo da uvodimo blaže mjere, ali moramo i dalje biti oprezni. Mi smo donijeli mjere koje je donio Republički štab. Neke mjere, kao što je zadržavanje čamaca na obali, smo zadržali kako bi smanjili nekontrolisane ulaske na našu teritoriju – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić koji dodaje da su na današnjoj sjednici usvojeni određeni zaključci.

 - Zaključak današnje sjednice je da apelujemo na Vladu Republike Srpske da omogući više nasumičnih testiranja na virus na teritoriji Skelana, jer tu više ljudi cirkuliše s jedne obale na drugu. Cilj je da preventivno djelujemo. Mi ćemo uputiti nadležnima zahtjev za više testiranja i nadam se da će nam to biti omogućeno. Imamo problem odlaska studenata u mjesto studiranja kao i testiranje studenata. Tražićemo da se studenti testiraju besplatno. Mi ćemo tražiti da te mjere za studente budu uopštene za sve studente, ne samo iz Srebrenice. Studentima se mora omogućiti komunikacija i odlazak u mjesto studiranja

Načelnik kaže da će u narednim danima početi s radom i vrtić „Poletarac“, a opštinska uprava se vratila standardnom radnom vremenu, kao i ostale ustanove/institucije.

- Vjerovatno ćemo steći uslove da vrtić do srijede počne sa radom. Bitno je da i ta ustanova krene s radom, i da budemo prvi u regiji. Opštinska uprava i ostale instucije i ustanove se vraćaju standardnom radnom vremenu od 7 i 30 do 15 sati i 30 minuta. Tako da građani mogu da prilagode svoje obaveze i potrebe – rekao je Grujičić koji se zahvalio građanima na razumjevanju i poštovanju mjera.

- Zahvaljujem se na disciplini građanima. Zaista su shvatili ozbiljno cijelu situaciju. I dalje se ne treba opuštati, nego treba ispoštovati propisane mjere, kada je u pitanju zaštitna oprema  - poručio je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.