Septembar 19, 2020

Grujičić o aktuelnim temama, radovima i planovima

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić u razgovoru za naš radio govorio je pored aktuelne situacije o pandemiji korona virusa i o drugim temama i aktivnostima u proteklom periodu, kao i planovima za naredni period. 

 

- Cijelo ovo vrijeme mi smo radili, život nije stao. Evo provodimo kraju izrade fasada na zgradama u Baratovoj, uradili smo fasade na dvije zgrade u Rudarskoj ulici. Mi ćemo nadam se uspjeti da dobijemo sredstva i od Vlade RS-a i od Vijeća ministara koje su nam ostali dužni u neku ruku, da uradimo i preostale fasade, kao i dva krova na zgradama u Skelanima.  Uradili smo tri putna pravca, a od 18. maja ćemo raditi asfaltiranje na 17 putnih pravaca, kraćih i dužih dionica. Radi se o ukupno desetak kilometara. Izradili smo glavni projekat parking garaže. Vidjećemo kako će se odvijati finansijska situacija, da li ćemo uspjeti realizovati u ovoj godini, ili ćemo sredstva usmjeriti na neke druge projekte. U svakom slučaju ništa nismo izgubili kada su radovi u pitanju. Nastavit ćemo sa adaptacijom makadamskih puteva, tamo gdje je to potrebno. Radit ćemo i nekoliko potpornih zidova. Mi smo ranije planirali da uradimo rasvjetu u centru grada, radi se o 36 lampiona. Mi smo bili raspisali tender, ali niko se nije javio. Plan nam je da realizujemo taj projekat – rekao je Grujičić koji je dodao da je u aprilu bilo manje sredstava u budžetu u odnosu na isti period prošle godine.

- Kako vrijeme bude odmicalo vjerovatno će se stabilizovati i budžet, koji je malo bio poljuljan u ovom periodu. Punjenje budžeta nije išlo onim tempom kao u istom periodu prošle godine. U aprilu smo imali manjak od oko 300 hiljada maraka, što su značajna sredstava, ali smo uspjeli da servisiramo sve obaveze. Plate nisu kasnile, i uspjeli smo da isplatimo socijalna davanja. Nadam se da će ovaj mjesec biti bolji – rekao je Grujičić koji kaže „da je opština sama iznjela teret proteklog vremena“.

- U ovom periodu mi nismo tražili podršku ni od koga. Privrednici su nam pomogli u nabavci zaštitnih sredstava, dezinfekcijskih, kao i u gorivu. Mi smo čak izašli u susret i Republici gdje su naši inspektori bili angažovani na graničnim prelazima. Mi smo prva opština koja je na taj način reagovala. Nismo nikakvu pomoć dobili ni od koga, ali zato očekujemo da ćemo dobiti podršku kada nam bude potrebna – kaže Grujičić koji je govorio i o banji Guber.

- Radimo i na projektu banje Guber, mislim da smo tu na dobrom putu. Vjerujem da ćemo taj naš resurs staviti u funkciju. Ono što smo mi predvidjeli od kreditnih sredstava, mi ne možemo kao opština graditi kada je u pitanju banja. Vjerovatno će neki drugi investitori tu uložiti, kao i Vlada. Ono što je bitno da naglasim jeste da smo mi u potpunosti isplatitli i plac kod benziske pumpe, i on je u vlasništvu opštine. Taj plac je u potpunosti očišćen, tako da je to mjesto pogodno za igradnju bilo stambenog prostora, tržnog centra. Moja ideja je da to bude zatvoreni bazen. Ja još nisam odustao od te ideje, ali moramo svi zajedno odlučiti – istakao je Grujičić.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.