Septembar 19, 2020

VOZAČI OPREZ! PRESRETAČI PRATE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU

Na području Srebrenice i Bratunca ovih dana pojavilo se vozilo neobilježeno takozvani presretač.

Miljan Bobar, portparol PU Zvronik za naš radio program je kazao da presretači prate učesnike u saobraćaju na području regije Birač.

- Na području PU Zvronik u periodu od 13.maja do 24.maja tekuće godine vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju uz pomoć neobilježenih policijskih vozila, u koje je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine kretanja vozila, a u cilju bezbjednijeg saobraćaja. Ova vozila rade na više načina, u stanju mirovanja i u pokretu. U stanju mirovanja mogu da mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, a nakon toga se obrađuju podaci i šalju na adresu vozača ako su prekršili dozvoljenu brzinu. Mogu da rade u pokretu i mjere brzinu svih vozila u odlasku i dolasku, a naknadno se obrađuju podaci i šalju na adrese nesavjesnih vozača. I treći način rada u pokretu kao presretači uz direktnu kontrolu policijskih službenika i tada na licu mjesta sankcionišu vozača. Ova vozila imaju i video zapise koji mogu kontrolisati i druge prekršaje poput nepropisnog i nepravilnog preticanja vozila. Bitno je napomenuti da ovaj vid kontrole podrazumjeva i posjedovanje memorije na koju policijski službenik ne može da utiče i čime se eleminiše  mogućnost korpucije – istakao je Bobar.

Iz PU Zvronik apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise, a naročito ona koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.