Juni 05, 2020

Saradnja opštine Srebrenica i udruženja "Progres": Zaposlenje za osam mladih osoba

U prostorijama Opštine Srebrenica danas su potpisani Ugovori  o praktičnoj obuci za 8  mladih nezaposlenih osoba sa područja opštine Srebrenica,  a sve u skladu sa potpisanim Memurandumom  o zajedničkoj sardnji i implementaciji projekta „PRO-POSO“ u 2020 . godini između Opštine Srebrenica, Centra za socijalni rad Srebrenica, Fondacije  WINGS OF HOPE – DEUTSCHLAND I Udruženja „progres“ iz Sarajeva.

- Opština Srebrenica čini sve da zadrži mlade ljude u Srebrenici. Mi kao opština vodimo računa o tome, i učestvujemo u ovom programu sa sufinansiranjem. Kako imam informacije to nije bila praksa ranije. Mi ove godine učestvujemo u sufinansiranju, i treba da prihvatimo svaku pomoć sa strane. Ovo je više pomoć Srebrenici, nego što Srebrenica pomaže nekom drugom, jer olakšava nama. Mi kao opština smo poslodavac za tri osobe u projektu. Zahvalan sam i svim privrednicima koji su se javili i drugim institucijama da zaposle nekoga – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Elvir Čaušević, predstavnik udruženja „Progres“, kaže da mu je drago da će mladi u narednim mjesecima raditi.

- Mi smo već dugi niz godina prisutni u Srebrenici. Uloženo je dosta sredstava, a prošlo je kroz projekat ovdje više od 70 osoba. Cilj nam je da osobe rade, a nadamo se da će neki ostati i duže od šest mjeseci. Drago nam je da su predstavnici opštine odlučili da uđu u projekat na način da sufinansiraju dio projekta. U narednom periodu ćemo stipendirati određen broj učenika.  – rekao je Čaušević.

Milica Jovanović će u narednih šest mjeseci raditi u NP „Drina“ kao turistički vodič.

- Radujem se tome, jer je zanimljivo. To je neko novo iskustvo za mene – rekla je Jovanović.

Radan Simić će u narednom periodu raditi kao viljuškarista u hladnjači u Skelanima.

- Radujem se mnogo. Do sada sam radio na građevini, a sada će mi posao biti blizu kuće. Mnogo će mi biti lakše, i meni i mojoj porodici. Zahvalan sam poslodavcu, opštini Srebrenica i svima koji su pomogli. Nadam se da će biti sličnih projekata, da se zaposli još mladih osoba – rekao je Simić.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.