Septembar 19, 2020

Hoće li ove godine biti održani "Dani Srebrenice" i "Pančićeva regata"

Približava se vrijeme kada su po ustaljenoj tradiciji održavani „Dani Srebrenice“, kulturno – sportska, a periodično i privredna manifestacija.

Vladan Milovanović, šef kabineta načelnika opštine Srebrenica, kaže da je pandemija korona virusa poremetila sve, pa i održavanje manifestacija.

- Nažalost, ove godine u ovom terminu u kojem praktikujemo održavanje zbog dobro poznate situacije „Dani Srebrenice“ neće biti održani. Vidjećemo u narednom periodu kako se bude epidemiološka situacija razvijala da pokušamo izaći u susret našim građanima i da odrganizujemo manifestaciju – rekao je Milovanović.

Pandemija korona virusa ostavila zaustavila je i organizovanje turističkih manifestacija.

- Sve zavisi od odluka Republičkog štaba i odluka koje oni donesu. Ukoliko bude prilike, i situacija bude dozvoljavala mi ćemo održati određene manifestacije. Tradicionalno se početkom juna održava lovački nišan i pravljenje kotlića, i lovačka društva nas zovu, zainteresovani su za taj događaj. Ukoliko Lovački savez donese pozitivnu odluku u narednim danima, ali opet sve zavisi od Republičkog štaba za vanredne situacije – rekao je Bojan Pejić, direktor Turističke organizacije Srebrenica i dodao:

- Zadnje subote u mjescu julu u kalendar manifestacija uvrštena je „Pančićeva regata“. Opet kažem sve zavisi od situacije, ali mi ćemo se pripremati za regatu – rekao je Pejić.

M. Sekulić/ A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.