Juni 04, 2020

Srebrenica: Uručen sjemenski materijal i pumpe za voće za 120 korisnika

Danas je u Srebrenici izvršena pododjela  preostalog sjemenskog materijala i pumpi za voće za 120 korisnika za proljetnu sjetvu koje je donirano od strane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS-a.

 

Podsjećamo, u aprilu je uručen prvi dio poljoprivrednog paketa korisnicima, a radi se o vanrednoj mjeri podrške malim poljoprivrednim proizvođačima, a u cilju omasovljenja poljopriveredne proizvodnje, odnosno prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.

- U aprilu smo podijelili jedan dio sjemenskog paketa. U ovom drugom dijelu korisnicima su uručene priskalice i rasadni materijal. Opština Srebrenica će izdvojiti određena budžetska sredstva za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Imali smo podršku kroz sufinansiranje proljetne sjetve u iznosu od 50%. Imamo podršku voćarskoj proizvodnji, poljoprivrednim zadrugama. U narednom periodu će ići i javni poziv za dodjelu plastenika, i sistema za navodnjavanje. Cilj je da omasovimo poljoprivrednu proizvodnju. Ovim prijektom je obuhvaćeno 120 korisnika, a sve je to realizovanu u sradnji sa predsjednicima Mjesnih zajednica – rekao je  Cvijetin Maksimović, načelnik odjeljenja za privredu u opštini Srebrenica.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.