Print this page

Održana sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je nakon sjednice Štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama da su na području Opštine produžene uvedene mjere Republičkog štaba do 8.juna radi sprečavanja širenja virusa korona.

- Naredba da se građani ne smiju okupljati više od 50 osoba na javnim mjestima, i obavezno je poštivanje mjera zaštite. Bitno je da smo i dalje bez zaraženih osoba na području naše Opštine, a u samoizolaciji imamo 20 ljudi koji rade poslove prevoza robe – istakao je Grujičić.

Načelnik Grujičić kazao je da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, ali naglašava da je pandemija donijela ogromne probleme punjenju opštinskog budžeta. 

- Nadamo se da će naredni mjeseci biti bolji, jer je dosta toga počelo sa radom. Do sada indirektni porezi nisu uplaćivani redovno, to su posljedice zbog kojih je budžet oslabljen. Rebalansom budžeta ćemo staviti neke prioritetne stavke kako bismo nesmetano funkcionisali i ne bi doveli u pitanje servisiranje nekih osnovnih potreba Opštine Srebrenica – istakao je Grujičić.

Grujičić je poručio građanima da se i dalje ne trebaju opuštati, nego poštovati mjere koje su ostale na snazi kada je u pitanju zaštitna oprema.

Na području opštine Srebrenica nema zaraženih osoba koronavirusom.

 

Rate this item
(0 votes)