Septembar 22, 2020

Osnovcima u Srebrenici dodjeljeno 145 mini računara

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević danas je posjetio Opštinu Srebrenica i sastao se sa načelnikom opštine Mladenom Grujičićem. Tokom današnje posjete ministar Rajčević je donirao 145 mini računara za učenike osnovnih škola u Srebrenici.

Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica zahvalio se resornom ministarstvu i gospodinu Rajčeviću  za ovu donaciju.
- Rad na računarima će učenicima omogućiti lakše učenje i usmjeravanje prema tehnologijama koje nas čekaju u budućnosti, a samim tim i da učenici odrede svoj put k programiranju i usavršavanju. Naša djeca iz Srebrenice su zaista talentovana i zaslužuju ovu donaciju, jer kroz razna takmičenja osvajaju nagrade i to pokazuje da imamo kvalitetnu omladinu koju treba pomoći – kazao je Grujičić. 
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević kazao je za medije da se ova donacija realizuje u sklopu projekta „Hiljadu za budućnost“. On je dodao da je ovaj projekat jedna od društveno odgovornih inicijativa koje je Ministarstvo pokrenulo za vrijeme epidemije.
- Ovo je jedan od najmasovnijih projekata u regionu, u prvoj fazi dijelimo hiljadu mini računara za izrazito nerazvijene Opštine, a među tim Opštinama je i Srebrenica. Danas sam imao priliku da nasmijanoj, vrijednoj i talentovanoj djeci podjelim 145 računara i 33 G rutera, i preko 50 priručnika. Cilj Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo jeste da edukuje najmlađe stanovnike u Republici Srpskoj, i da što ranije krenu u programerske vode, kako bi oni kroz nekoliko godina došli u priliku da obezbjede sigurnu egzistenciju sebi i svojoj porodici, a samim tim da doprinose lokalnoj zajednici - istakao je Rajčević.

K. Šakić/RTV Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.