Juli 09, 2020

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Boris Pašalić posjetio Srebrenicu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas Srebrenicu gdje se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem.

 

Ministar Pašalić kaže da „Vlada sa posebnom pažnjom prati dešavanja u opštini Srebrenica.“

- Pored redovnih, mi imamo i posebna sredstva koja odvajamo za opštinu Srebrenica. Danas smo razgovrali o postojećim i nekim budućim projektima. Imamo tu potencijal kada je u pitanju poljopriveda. Kapitalni projekat je navodnjavanje Skelana. Projekat je spreman i očekujemo da bi sa narednom građevinskom sezonom mogli da krenemo sa radovima na terenu. Razgovarali smo i o banji Guber. Tu imamo područje koje mora biti zaštićeno – rekao je Pašalić.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ističe da je „ministarstvo je ovdje prisutno dugi niz godina, i poklanja veliku pažnju kada je u pitanju Srebrenica.“

-  Mnogo projekata je urađeno, mnogo započeto, ali evo danas smo stavili i neke nove ideje na stol. Ono što je najznačajnije i najkapitalniji projekat jeste navodnjavanje Skelana koji će vjerovatno početi u građevinskoj sezoni 2021. godine, a vrijednost projekta je oko 10 miliona maraka. Biće izuzetno značajan za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Cilj nam je pokrenuti i neku preradu na tom području kako bi omogućili siguran plasman proizvoda. Ministarstvo svake godine izdvaja sredstva za podsticaje za malinarstvo, mljekarstvo, podršku hladnjačama i drugo. Kada dobijemo kompletan izvještaj iz fabrike za preradu krompira „Srebreničanka“ ministar je izrazio spremnost da svi dođemo zajedno jedna delegacija u ministarstvo i dogovorimo korake, kako bi stavili taj kapacitet u funkciju – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.