Novembar 28, 2020

SŠC Srebrenica: Počeo upis učenika u prvi razred

 

U Srednjoškolskom centru Srebrenica  počeo je upis učenika u prvi razred.

- U protekla dva dana kod nas se prijavilo 66 učenika – kaže Momčilo Cvjetinović, direktor SŠC Srebrenica i dodaje da „najveće interesovanje vlada za struku zdravstvo“.

- To su medicinski i farmaceutski tehničari i tamo se već prijavio dovoljan broj. U poljoprivredne proizvođače do sada je prijavljen veoma mali broj učenika i pored toga što će biti stipendirani sa po 100 KM mjesečno. Nadamo se da će se u drugom dijelu ovog prvog junskog upisnog roka prijaviti se dovoljan broj učenika i za ovo zanimanje – ističe Cvjetinović.

U školskoj 2020/2021. godini SŠC Srebrenica vrši se upis za: gimnaziju – opšti smjer, medicinskog tehničara, farmaceutskog tehničar, prehrambeni proizvođač i frizer. Za upis učenika su organizovano više upisnih rokova.

- Mi imamo tri upisna roka. Zapravo, junski upisni rok se sastoji iz dva dijela. Prvi dio je bio 15. i 16. juna, a drugi 22., 23. i 24. juna. Julski upisni rok počet će 7. jula. Ima dovoljno upisnih rokova, a učenci su obaviješteni na vrijeme – rekao je Cvjetinović.  

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.