Oktobar 28, 2020

Tematska sjednica SO Srebrenica: Usvojen Nacrt rebalansa budžeta opštine Srebrenica

Danas se održana XVI tematska sjednica Skupštine opštine Srebrenica u velikoj sali JU „Kulturni centar“ Srebrenica. Na današnjoj sjednici, između ostalog, usvojen je Nacrt rebalansa budžeta opštine Srebrenica za 2020. godinu, kao i nekoliko odluka.

 

Nacrt rebalansa budžeta opštine Srebrenica za 2020. godinu usvojen je sa 12 glasova odbornika ZA, jedan odbornik je bio protiv, a šest uzdržano.

- Danas smo usvojili nacrt rebalansa budžeta za 2020. godinu. Nažalost ovaj rebalans nije išao u onom pravcu kako mi to želimo, a to je povećanje. Zbog pandemije korona virusa uslijedilo je i pogoršanje stanja u budžetu. Išli smo u pravcu smjanjenja pojedinih pozicija koje nisu ispoštovane u ovom periodu jer mnogo toga nije funkcionisalo, pa smo radili neke relokacije kako bi nadomjestili tamo gdje imamo više potrebe i troškova – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić

-  Što se tiče punjenja budžeta, tu imamo ogroman problem, jer imamo ispod 70 posto punjenju u odnosu na protekli period – rekao je Grujičić.

Nedib Smajić, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica kaže da je usvojen Nacrt rebalansa budžeta.

- Klub odbornika SDA, SBB i SBiH i mi kao nezavisni odbornici smo zvanično od ove sjednice pristupili klubu Bošnjaka. Jednoglasno smo zauzeli stav da nećemo glasati za Nacrt rebalansa budžeta, jer nisu ispoštovane neke stvari koje smo mi kao predstavnici Bošnjaka u opštini Srebrenica dogovarali prije samog nacrta rebalansa. Na klubu smo donijeli odluku da nećemo podržati nacrt rebalansa. Međutim, ono što me iznenadilo da je jedan od odbornika, Zulfo Salihović, koji je nedavno prešao u klub SDA, glasao za sami Nacrt rebalansa budžeta. Nacrt je usvojen i ide u dalju proceduru – rekao je Smajić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.