Print this page

U Srebrenici izvršeno testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole

Zbog pandemije koronavirusa nastava u školskim klupama je prekinuta, a ova školska godina je završena online putem. Naime, u proteklom periodu izvršeno je testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole.

 

U „Prvoj osnovnoj školi“ Srebrenica upisan je 41 učenik, a u osnovnoj školi „Kosta Todorović“ Skelani upisano je pet učenika.

Dragi Jovanović, direktor „Prve osnovne škole“ Srebrenica apeluje na roditelje čija su djeca rođena u 2014.godini, i nisu dobila poziv za upis od uprave da se jave upravi škole kako bi izvršili upis djece u prvi razred.  

- Učinili smo sve da uspostavimo kontakt sa svim roditeljima koja su evidentirala svoju djecu za upis u prvi razred. Upisali smo 41 učenika i teško da će biti formirana dva odjeljenja prvačića u centralnoj školi, po jedno odjeljenje će biti u područnim školama Potočari, Sase, Osmače i Osat. Nažalost, u područnim školama Sućeska, Žutica, Podravanje, nema upisanih prvačića. Nadamo se da će prvačići u normalnim okolnostima krenuti u prvi razred. – kazao Jovanović.  

U O.Š. "Kosta Todorović" Skelani upisano je pet učenika u prvi razred. 

K. Šakić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)