Print this page

Dom zdravlja Srebrenica dobija novu opremu za Centar bazične rehabilitacije

Dom zdravlja Srebrenica bi ovih dana trebao da dobije novu opremu za Centar bazične rehabilitacije.

Riječ je o donaciji Agencije za međunarodnu razvojnu saradnju Republike Slovačke (Slovak Aid) u vrijednosti od cca.16 500 KM koja će biti realizovana putem Ambasade Slovačke Republike u Sarajevu te uz podršku Munira Muradifa Pašagića, počasnog konzula BiH u Slovačkoj.

- Počasnog konzula, g. Pašagića lično poznajem već duže vrijeme preko FK Guber, te me je dok sam bio u izolaciji pitao za moje zdravlje i uopšte za situaciju u Srebrenici. Pitao me šta je to potrebno Domu zdravlja, da li su to respiratori. Objasnio sam da mi nemamo potrebe za tim vidom zdravstvene zaštite jer samo sekunadrni i tercijarni nivo koriste. Nama je potrebno, rekao sam tad, oprema za centar bazične rehabilitacije koji u našoj ustanovi radi od 2010. godine, ali nismo imali sredstava da tu opremu obnovimo. Centar bazične rehabilitacije koriste naši pacijenti, kao i pacijenti iz Bratunca – rekao je direktor Doma zdravlja Aleksandar Jovanović koji dodaje da će oprema stići i biti instalirana u narednim danima.

Direktor Jovanović kaže da „ova donacija nije jedina koju je gospodin Muradif obezbijedio za Dom zdravlja u Srebrenici.

- U prethodnom periodu gospdin Muradif je pomagao Dom zdravlja kroz finansiranje ambulante u Osatu, doniranjem beskontaktnih toplomjera, donirao je jedan EKG aparat za ambulantu u Skelanima. Preko fondacije „Vasva Pašagić“ donirao je Domu zdravlja deset tona uglja i jednu tonu nafte – rekao je Jovanović.

M. Sekulić/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)