Oktobar 22, 2020

Najbolji učenici na prijemu kod načelnika Grujičića

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić danas je upriličio prijem za najbolje učenike osnovce i srednjoškolce sa područja naše opštine.

Ovom prilikom načelnik Grujičić je uručio novčane nagrade za 30 najboljih učenika, a svečanom prijemu prisustovali su i direktori škola. Nagrađeni su učenici „Prve osnovne škole“, njih 14, i dvije učenice iz osnovne škole iz Skelana „Kosta Todorević“, kao i 14 učenika iz Srednjoškolskog centra Srebrenica.

Načelnik Grujičić kaže da Opština svakodnevno izdvaja značajna sredstva za obrazovanje.

- Danas smo nagradili 30 učenika i vjerujem da će ih u budućnosti biti više. Na ovaj način smo pokazali da brinemo o mladim i najuspješnim ljudima. Oni su najbolja slika Srebrenice, jer na svim održanim takmičenjima oni pokažu da Srebrenica nije samo prošlost, nego da Srebrenica ima i svijetlu budućnost.  Njihov rad i trud moramo da njegujemo i pomažemo na različite načine – rekao je Grujičić.

Dragi Jovanović, direktor „Prve osnovne škole“ kaže da je 14 učenika nagrađeno, a među njima je jedan učenik generacije i vukovac.

- Ponosni smo na ovu generaciju kao i na prethodne generacije. U narednom periodu lokalna zajednica će imati vrijedne i čestite ljude koji će doprinijeti u razvoju zajednice. – istakao je Jovanović.

Momčilo Cvijetinović, direktor Srednjoškolskog centra uputio je čestitku najboljim učenicima i ujedno poželio svima sreću u daljem obrazovanju.

- Ova generacija je donijela jedan od najznačajnijih uspjeha u takmičenjima, kao što je bilo takmičenje za Inovaciju u organizaciji Ministarstava Srbije i Republike Srpske. Nadam se da će naredne generacije ponavljati i popravljati ove uspjehe. Učenicima želim da uspješno polože prijemne na fakultetima i da završe željene fakultete i nakon toga da se vrate u Srebrenicu i svojim radom doprinesu razvoju lokalne zajednice. – rekao je Cvijetinović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.