Maj 17, 2021

Policijska uprava Zvornik sprovodi kampanju „Vozite oprezno - putujte bezbjedno“

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, tokom mjeseca jula i avgusta, sprovodi kampanju „Vozite oprezno -  putujte bezbjedno“ čiji je cilj veća bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

 

U vezi s tim, Policijska uprava Zvornik će u sklopu navedene kampanje, preduzeti niz preventivnih i represivnih mjera i radnji kako bi očuvali postojeće stanje bezbjednosti u saobraćaju ali i podigli isto na još veći nivo. U okviru tih aktivnosti, policijski službenici će u saradnji sa predstavnicima auto-moto društva, vršiti podjelu letaka i drugog promotivnog materijala građanima kako bi podigli svijest o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa.
U toku proteklih šest mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirana je 241 saobraćajna nezgoda, što je za četiri saobraćajne nezgode manje u odnosu na isti period prošle godine. Broj nastradalih lica u tim nezgodama je 91, što je za 15% manje u odnosu na isti period prošle godine. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, četiri su sa poginulim licima, 11 saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima i 46 nezgoda sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostale nezgode sa materijalnom štetom. 
Iz saobraćaja je isključeno 128 vozila, dok je broj vozača koji su isključeni 417, od čega je 269 vozača isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola a 58 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 
Policijska uprava Zvornik ovom prilikom apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih lijekova i tako zaštite svoj ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: PU Zvornik/ RTV Srebrenica

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.