Maj 17, 2021

Zaključak štaba; Epidemiološka situacija na području Srebrenice zadovoljavajuća

Sjednica opštinskog Štaba za zaštitu i spasavanje u varednim situacijama na području opštine Srebrenica održana je danas na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.

Uglješa Stojanović, uposlenik Doma zdravlja Srebrenica nakon sjednice je kazao da je na području naše Opštine 12 osoba koji su pod nadzorom ljekara, a jedna osoba je zaražena korona virusom.

- Što se tiče higensko-epidemiološke situacije u našoj Opštini možemo reći da je zadovoljavajuća. Savjetujemo građanima da podignu svijest, te da se pridržavaju mjera i nikakvi problema neće biti. Trenutno testiramo zaražene i osobe sa simtomima. Osobe koje su pod nadzorom ljekara i nemaju nikakve simptome nakon 14 dana izlaze iz kućne izolacije. Održavamo dobru epidemiološku situaciju i nadam se će tako biti i u buduće.- kazao je Stojanović.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić poručio je građanima i dalje da poštuju mjere koje su na snazi.

- Ono što smo konstotovali svi, jeste da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, ali to ne dozvoljava nikome da se opusti. U okruženju raste broj zaraženih, mi možemo da se pohvalimo, jer u Srebrenici nemamo veliki broj zaraženih. Građani i dalje trebaju da budu svjesni da je ovo vrlo ozbiljna situacija i da je nephodno da primjenjuju mjere koje je donio Republički štab. Ovih dana ćemo ponovo podijeliti određeni broj maski za najstarije sugrađane. – kazao je Grujičić.

Na području Opštine Srebrenica regristrovano je jedno lice koje je zaraženo korona virusom, tri lica su se oporavila, a 12 je lica pod nadzorom ljekara.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.