Maj 17, 2021

OIK Srebrenica: Obavještenje za građane

Centralna izborna komisija (CIK) BiH prije nekoliko dana počela je distribuciju gradskim/opštinskim izbornim komisijama privremenih biračkih spiskova.

 

CIK je pozvao najširu javnost u BiH, a prije svega birače i političke subjekte, da u periodu od 18. jula do 17. avgusta izvrše uvid u izložene privremene biračke spiskove i da sve eventualne primjedbe dostave nadležnom centru za birački spisak.

- OIK Srebrenica je na osnovu članova 17. i 18. Pravilnika o upotrebi i izradi izvoda iz centralnog biračkog spiska donijela obavještenje ili plan izlaganja izvoda iz privremenog biračkog spiska i odredila lokacije gdje će se to nalaziti. Spiskovi će biti izloženi u Centru za birački spisak u opštini Srebrenica, Kulturni centar Srebrenica, Mjesna kancelarija Skelani, prostorije MZ Sućeska, u područnoj školi Podravanje, i prostorijama područne škole u Potočarima. Građani će moći izvršiti uvid svakog radnog dana u vremenu od 7 i 30 do 15:30 sati, i to od 18. jula do 17. avgusta ove godine – rekla je predsjednica OIK-a Srebrenica Ljiljana Stevanović.

Raseljena lica sa područja Opštine Srebrenica u Centru za birački spisak, moći će izvršiti provjeru svojih podataka i opredijeliti se za biračku opciju (opština, odnosno mjesno glasanja i način glasanja-lično ili u odsustvu) na predstojećim Lokalnim izborima koji će se održati dana 15.11.2020.godine.

Prema posljednjem ažuriranju i informacijama iz OIK-a Srebrenica na redovnom biračkom spisku za područje opštine Srebrenica nalazi se 11649 birača.

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.