Januar 23, 2021

Grujičić: Epidemiološka situacija zadovoljavajuća

Sjednica opštinskog Štaba za zaštitu i spasavanje u varednim situacijama na području opštine Srebrenica održana je danas na kojoj je zaključeno da se produžuju Republičke mjere do 3.augusta.2020.godine.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić kazao je da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.

 - Na teritoriji Opštine imamo jednu zaraženu osobu sa blažom kliničkom slikom, dvanaest osoba je u kućnoj samoizolaciji i to su bliski kontakti osobe koja je zaražena korona virusom. Sve osobe koje su testirane su negativne, i sa zadovoljstvom možemo reći da je epidemiološka slika na teritoriji opštine Srebrenica zadovoljavajuća. Sve mjere koje su na snazi su produžene do 3.augusta.2020.godine i opet apel građanima da se ponašaju kao do sada poštujući mjere koje je donio Republički štab. – rekao je Grujičić.

Prema nezvaničnim informacijama koje kruže po gradu da Krizni štab ne pokazuje stvarnu sliku oboljelih od korone virusa, načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić je kazao da nije čuo za takve informacije navodeći da nemaju razloga da kriju informacije.

- Nemamo razloga da krijemo, jer onda bi doprinijeli pogoršanju epidemiološke situacije. Uopšte nemamo potrebu da prikrivamo podatke o zaraženim osobama. Svi podaci nam stižu iz Doma zdravlja, podaci koji su relevantni i tačni. Problem je da nemamo dovoljno testova da testiramo više građana, ali hvala Bogu nemamo onih sa simptomima, tako da nema potrebe sa većim brojem testiranja. –istakao je Grujičić.

V.d.direktora Doma zdravlja Srebrenica, Aleksandar Jovanović apeluje na građane da i dalje se predržavaju mjera koje je Republički štab propisao.

-  Apelujemo na naše pacijente da ukoliko je moguće da što manje dolaze u Dom zdravlja Srebrenica, pacijentima kojima je potrebna terapija koju koriste mogu se obratiti putem telefona i pacijenti bez pretjeranog zadržavanja u našoj ustanovi mogu da dobiju svoju terapiju. Testove za testiranje dobijamo od Instituta za javno zdravlje, i naša higensko – epidemiološka služa ih koristi onoliko koliko je potrebno za pacijente koji imaju izraženu kliničku sliku, takve pacijente testiramo. Naravno vršimo i retestiranje onih pacijenata koji su pozitivni – kazao je Jovanović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.