Januar 23, 2021

FK Guber se priprema za početak sezone

FK Guber će u fudbalskoj sezoni koja počinje 8. avgusta nastupat u u Drugoj ligi RS-a – grupa istok. Nedavno je ekipa dobila i novog trenera, a to je Emir Bektić koji je i ranije vodio ekipu Gubera. Gost RTV Srebrenica bio je predsjednik Uprave FK Guber Zijad Zijo Salimović.

- Prije svega želim brz oporavak predsjedniku Skupštine FK Guber i vašem kolegi Marinku Sekuliću Kokezi. Mi smo pripreme počeli 1. jula, a 3. jula nam je došao dopis iz Fudbalskog saveza da smo postali članovi Druge lige – istok. Počeli smo aktivnosti na uređenju stadiona, prostorija, jer moramo ispuniti određene uslove da bi bili član Druge lige. Ide sve kako smo planirali. Imamo dobre uslove za igrače sada – kaže Salimović koji ističe da se ekipa priprema za početak sezone.

- Nedavno je došao i Emir Bektić koji će biti trener. Čovjek sa profi licencom i on već uspješno obavlja pripremne treninge. Imamo jako dobar odziv igrača. Bitno je da imamo širu ekipu, zbog povreda jer je to u fudbalu tako. Mi moramo u prvom sastavu imati dva mlađa igrača od 18 godina, i jednog na klupi. Takva su pravila. Naš cilj je da u sezoni pred nama opstanemo u Drugoj ligi, a nakon toga ćemo vidjeti – kaže Salimović koji se zahvalio „svima koji su klubu pružili kako materijalnu tako i moralnu podršku“.

Ekipa Gubera se dodatno pojačala  jer su se u klub vratili, između ostalih, i igrači Almir Karić, Aljo Smajlović, Elvis Jašarević i Slaviša Ćirković

- Početak sezone je planiran 8. avgusta, i tada nam dolazi Velež iz Nevesinja, a nakon toga idemo u Pilicu. U jesenjem dijelu imamo povoljniji raspored. Prije početka sezone odigrat ćemo i nekoliko prijateljskih utakmica kako bi što spremniji ušli u sezonu – ističe Salimović.

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.