Novembar 27, 2020

Sportske igre mladih u Srebrenici

U Srebrenici se danas održavaju desete po redu Plazma Sportske igre mladih na kojiim je učešće uzelo oko stotinu djece i mladih. Za razliku od proteklih godina broj učesnika je manji zbog epidemiološke situacije i prilika.

 

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina.

- Osim u BiH, igre postoje u Hrvatskoj i Srbiji. Najmasovnije je takmičenje amaterskog sporta za djecu. U proteklih deset godina sportske igre mladih okupile su više od 300 hiljada djece i mladih. Srebrenica je ove godine prvi grad iz entiteta RS koji će podržati odigravanje igara. Plan je da posjetimo 42 grada u BiH. Potrudit ćemo se da sve te aktivnosti ispoštujemo, uz poštovanje epidemioloških prilika. Danas se djeca takmiče u fudbalu, košarci i odbojci.   - rekla je Naida Abdulahović, PR Sportskih igara mladih.
 

Današnje Sportske igre maladih u Srebrenici otvorio je načelnik opštine Srebrenica Malden Grujičić.

- U Srebrenici se igre održavaju sedmi put. Nažalost, zbog mjera koje su na snazi nismo bili u mogućnosti u potpunosti da ispoštujemo plan, jer je bilo planirano da u Srebrenici bude zvanično otvaranje igra na nivou Bosne i Hercegovine. Danas smo sveli ovaj skup na nekih stotinjak mladih ljudi uz poštovanje svih mjera. Značajno je za Srebrenicu jer je postalo tradicija. Imamo dobre  i savremene terene, i nastojat ćemo da ih dodatno uredimo i omogućimo mladim ljudima kvalitetnije tribine i pomoćne terene – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.