Februar 27, 2021

Počasni konzul BiH u Slovačkoj Munir Muradif Pašagić obezbijedio zaštitne maske za učenike i nastavnike osnovnih škola u Srebrenici, te dezinfekciona sredstva

Osnovci sa područja opštine Srebrenica će sutra započeti novu školsku godinu. U uslovima koje je uzrokovala pandemija korona virusa potreban je dodatni oprez, kao i zaštita učenika, nastavnika i ostalih uposlenika dvije osnovne škole u Srebrenici.. Učionice i školske prostorije će se morati redovno dezinfikovati, a učenici će, između ostalog, morati nositi zaštitne maske, te će se vršiti redovna dezinfekcija ruku svih učenika i osoblja.

.

Počasni  Konzul BiH u Slovačkoj Munir Pašagić Muradif, na inicijativu pomoćnika direktora JU "Prva osnovna škola" Srebrenica,  je privatnom donacijom ličnim sredstvima za sve osnovce i njihove nastavnike na području opštine Srebrenica obezbijedio višekratne zaštitne maske (1200 komada). Pored toga obezbijeđeno je i 270 litara tečnosti za dezinfekciju škola, te ubrusi za brisanje ruku. 

Maske i dezinfekciono sredstvo će sutra školama biti uručeno posredstvom Fondacije "Vasva Pašagić" koju je porodica Pašagić osnovala u znak sjećanja na svoju preminulu majku.

- Ovim putem želim izraziti zahvalnost u svoje lično ime, u ime škole, kao i svih učenika, nastavnika i ostalih uposlenika, na pomoći koju nam je pružio gospodin Pašagić, te na ovaj način nas boravak u školi učinio bezbjednijim i ugodnijim. Nije ovo prvi put da naš Muradif pokazuje koliko mu znači Srebrenica, a pogotovo mladi – istakla je Amela Hadžić pomoćnica direktora u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica.

Zaštitne maske i dezinfekciona sredstva će biti uručena JU "Prva osnovna škola" Srebrenica, područnoj školi Potočari, svim područnim odjeljenjima, kao i JU OŠ ¨Kosta Todorović ¨ Skelani.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.