Februar 27, 2021

Počela nova školska godina: Prigodni pokloni za učenike prvih razreda u Srebrenici

Učenici osnovnih škola na području opštine Srebrenica počeli su danas novu školsku godinu. Zbog pandemije korona virusa nastava će se odvijati u specifičnim uslovima, sa skraćenim časovima, djeca i nastavno osoblje će nositi maske. Pored toga redovno će se vršiti dezinfekcija školskih prostorija. Na području opštine Srebrenica ima oko 500 osnovaca, a u prvi razred ih je upisano 48.

- Hvala Bogu da počinje nastava. Sve je spremno za nastavu. Okolnosti nisu baš najsrećnije, ali nadamo se da će uz poštovanje mjera sve funkcionisati. Ipak, nadamo se da ćmo se brzo vratiti normalnom funkcionisanju. Bezbjednost učenika je na prvom mjestu. Mi smo zadržali broj učenika kao i protekle godine, a to je oko 430 učenika. Sve područne škole rade kao i prošle godine. Nadam se da će sve biti u redu. Časovi su skraćeni na 30 minuta, uradili smo dezinfekciju škola, imamo dovoljan broj maski za početak, svi će dati sve od sebe da rad organizujemo bez problema – rekao je Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole Srebrenica.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić posjetio je Prvu osnovnu školu Srebrenica i učenike prvog razreda, te im uručio prigodne poklone i poželio sretan početak školovanja. Prigodni pokloni su obezbijeđeni za učenike prvog razreda u Potočarima, područnim odjeljenima, kao i u O.Š. "Kosta Todorović" Skelani.

- Kao i svake godine opštinska uprava dolazi u školu, pozdravi prvačiće i poželi im sretnu školsku godinu. U ovakvim uslovima koji su specifični za školovanje vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti da organizujemo sve što treba, te zaštitimo djecu od pandemije koja već dugo traje. Mi smo danas upriličili dolazak sa simboličnim poklonima za učenike prvih razreda, i dodijelili smo školi 500 maski koje su višekratne – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.