Februar 27, 2021

Kung Fu WuShu turnir "Srebrenica Open 2020" ove godine neće biti održan

Kung Fu WuShu  turnir „Srebrenica Open 2020“ ove godine neće biti održan. Ovu informaciju za naš radio povrdio je predsjednik kluba Isak Iso Džanić.

 

- Otkazali smo turnir. Finansijski bi mogli organizovati kao i svake godine, ali zbog ove epidemije odgođen je. Mogli bi mi određene mjere ispoštovati, ali mngoo se traži, do 50 takmičara. Doći će više, i onda imamo problem, koga vratiti. Ne možemo vremenske uslove ispoštovati, jer moramo pisati ministarstvu za odobrenje. Šta ćemo ako nas oni odbiju, a mi kupili sve što treba ili pripremili. Tako da je najbolje otkazati na vrijeme – rekao je Džanić koji dodaje da djeca uprkos prilikama vrijedno treniraju.

- Kada se steknu uslovi turnir će biti održan, i ostat će tradicija. Mi smo uspjeli otići na dva takmičenja ove godine, gdje smo ostvarili dobre rezultate.  Ipak, pandemija je ostavila traga. Mnogi klubovi su to osjetili i na broju članova. Mi nismo, kod nas sva djeca treniraju. Održavamo treninge redovno uz poštovanje mjera. Dva puta sedmično održavamo treninge. Takmičarima nedostaju takmičenje. Oni se raduju takmičenjima, turnirima, ali eto sad smo na čekanju – rekao je Džanić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.