Novembar 25, 2020

Izvještaj sa XXI redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica

Danas je u velikoj sali u Kulturnom centru Srebrenica održana XXI po redu redovna sjednica Skupštine opštine Srebrenica. Pred odbornicima je bio obiman dnevni red sa nizom informacija, izvještaja i odluka.

Nakon odborničkih pitanja na sjednici se raspravljalo o informacijama i to:

a)      Informaciji o izgradnji Spomenika miru. U raspravi o ovoj informaciji odbornici su potrošili najviše vremena, obzirom da je rasprava trajala oko dva sata. S jedne strane bošnjački odbornici su protiv izgradnje spomenika miru, dok s druge strane srpski odbornici su za izgradnju. Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je najavio svečano otkrivanje Spomenika miru 21. septembra ove godine (kada se i obilježava Međunarodni dan mira). Načelnik je pozvao sve odbornike da prisustvuju svečanom otkrivanju spomenika. Po onome što se moglo čuti na sjednici otkrivanju spomenika neće prisustvovati bošnjački odbornici i predstavnici Bošnjaka u lokalnoj vlasti.

b)      Informacija o realizaciji projekta Saudijske Arabije. Kada je ova informacija u pitanju na sjednici je konstatovano da će u narednim danima biti zavšren proceduralni dio projekta. Prema ranijim izjavama načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića krajnji rok za realizaciju projekta Saudijske Arabije je kraj 2020. Godine.

c)       Informacija o dodjeli placeva na Jezeru – naselje Oštrika

d)      Informacija o provođenju mjera u borbi protiv virusa COVID 19. Na sjednici je konstatovano da je opština Srebrenica pravovremeno poduzela odgovarajuće mjere s ciljem prevencije širenja korona virusa. Odbornici su usvojili zaključak da se zaduži načelnik opštine Srebrenica da sačini izvještaj o uticaju pandemije korona virusa na ekonomske prilike, te da se uradi plan mjera s ciljem saniranja posljedica pandemije virusa na privredu.

e)      U dnevni red je naknadno uvrštena informacija koja se odnosi na tužbu Davora Maksimovića bivšeg načelnika odjeljenja za finansije u opštini Srebrenica.

f)       Odbornici su raspravljali i o informaciji o prevozu učenika na području opštine Srebrenica.

Nakon ovih informacija sjednica je prekinuta, a nastavak je zakazan za 24. septembar 2020. godine.

Na nastavku sjednice će odbornici raspravljati, između ostalog, o izvještajima o radu Javnih preduzeća i ustanova za 2019. godinu, čiji je osnivač opština Srebrenica. Na dnevnom redu će biti i izvještaj o radu Načelnika opštine o radu u ogranima KP Polet AD Srebrenica za 2019. godinu. Na sjednici će biti predstavljen i Akcioni plan Opštine Srebrenica za provođenje radnji radi prevazilaženja propusta i nepravilnosti utvrđenih u revizorskom izvještaju. Obornici će raspravljati i o Strategiji razvoja sporta Opštine Srebrenica 2019 – 2023. godine, kao i o tekućim pitanjima. 

 
 
Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.