Print this page

FK Guber danas protiv ekipe Podrinja iz Janje

FK Guber će danas u okviru 1/8 finala Kupa RS-a ugostiti ekipu Podrinja iz Janje. Utakmica se igra sa početkom u 15 sati na gradskom stadionu bez prisustva publike.

-  Danas imamo utakmicu koji igramo protiv ekipe Podrinja iz Janje. Naša očekivanja su uvijek optimistična i idemo na pobjedu. Moguće je da ćemo igrati sa oslabljenom ekipom, zbog igrača koji ne mogu dobiti slobodno. Imamo želju i kvalitet da odigramo dobru utakmicu. Nadam se da ćemo ja i naš bivši fudbaler Nermin Pašalić koji je u stručnom timu uspjeti da smislimo nešto i da na kraju bude pozitivan rezultat po FK Guber – kaže trener FK Guber Emir Bektić koji dodaje da je današnja utakmica važna.

-    Po informacijama koje smo dobili to bi značilo da bi naredne godine mogli igrati kup Bosne I Hercegovine. To bi bio jedan veliki korak – ističe Bektić.

Trener Bektić se osvrnuo na protekli dio sezone.

-    Krenuli smo dosta dobro. Ostvarili nekoliko važnih pobjeda. Došla su I dva poraza koji nas nisu bacili u očaj. Porazi su sastavni dio igre. Nekad je neka ekipa bolja, nekad imate loš dan. Liga je jaka I zanimljiva. Zadnju utakmicu smo bili bliže pobjedi, jer jedan gol nam je poništen. Idemo u narednom periodu na bolje rezultate. Sa bodovima smo zadovoljni. Mi nekalkulišemo I uvijek idemo na pobjedu.

U okviru destog kola Druge lige RS-a - grupa istok FK Guber će u subotu biti domaćin ekipi Jedinstva iz Brodaca.

-    Uvijek razmišljam o dvije utakmice unaprijed. Tako da mislim na tu utakmicu. Kup je važan, ali prvenstvo je prioritet. Igramo u subotu protiv jake ekipe Jedinstva iz Brodaca. Zaista jedna kompaktna ekipa, sa odličnim trenerom. Već smo imali neke međusobne utakmice i vidi se da su odlična ekipa. Ipak očekujemo da ćemo na kraju izaći kao pobjednici. Uvijek mroamo biti realni. Nakon lose sezone prošle godine, trebalo je uraditi nešto brzo, I napraviti ekipu koja se može nositi sa ostalim ekipama. Cilj prvog tima ove sezone je ostanak u ovom rangu. TU je I posvećenost mlađim kategorijama gdje rezultati nisu prioritet, nego da imamo te ekipe I da su djeca tu. Imamo sjajnog Slavišu Čirkovića koji void školu fudbala. Imamo bivšeg igrača Sabahudina MAšića koji radi sa kadetima.

FK Guber je trenutno sedmi na tabeli sa osvojenih 14 bodova.

 

Rate this item
(0 votes)