Decembar 01, 2021

Pravo glasa na području opštine Srebrenica ima 14 599 birača

Danas je zvanično počela predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore, koji će biti održani 15. novembra ove godine u našoj zemlji. Kampanja će trajati narednih 30 dana, do subote 14. novembra, kada nastupa izborna šutnja. Prema biračkom spisku, u BiH pravo glasa ima 3.283.194 birača. CIK je ovjerio više od 30 hiljada kandidata za ovogodišnje izbore na području cijele BiH i to 425 kandidata za načelnika/gradonačelnika, 196 predstavnika nacionalnih manjina i 30.168 kandidata za opšinska vijeća/skupštine.

 

Prema informacijama iz Opštinske izborne komisije (OIK-a) na području opštine Srebrenica pravo glasa ima 14 599 birača.

- Kampanja traje 30 dana, u kojoj politički subjekti i kandidati imaju pravo da predstave svoje programe, kandidate na listama. U toku kampanje imaju pravo i na medijsko predstavljanje. Birački spiskovi su zaključeni 1. oktobra ove godine. Pravo glasa na području opštine Srebrenica ima 14 599 birača, to se odnosi na glasanje poštom i redovni birači. Zbog pandemije korona virusa biće posebne instrukcije na sam dan izbora o čemu će biti riječi u narednom periodu – rekla je Ljiljana Stevanović predsjednica OIK-a Srebrenica.

Obavještavamo sve političke subjekte sa područja opštine Srebrenica koji će učestvovati na Lokalnim izborima 2020. godine da je raspored besplatnog predstavljanja programa i kandidata za Skupštinu opštine Srebrenica, te načelnika opštine Srebrenica dostupan na web stranici RTV Srebrenica:

http://rtvsrebrenica.org/index.php/vijesti/item/2174-obavjestenje-za-politicke-subjekte

 

A. Mehmedović/ RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.