Januar 16, 2021

Održan nastavak XXI redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica

Danas je održan nastavak XXI redovne sjednice Skupštine opštine Srebrenica. Prvi nastavak XXI redovne sjednice SO Srebrenica prekinut je 29. septembra 2020. godine. Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić zakazao je za danas nastavak XXI redovne sjednice. Podsjećamo, isti nastavak sjednice zakazao je i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić za petak, 30. oktobra ove godine.

 

 Na početku današnjeg nastavka sjednice bilo je prisutno 17 odbornika. Nakon početka sjednice najviše rasprave je bilo oko samog nastavka sjednice, to jest odakle početi sjedicu iz razloga što je na prošlom nastavku predsjednik Skupštine prekinuo sjednicu, a potpredsjednik nastavio. Neslaganje bošnjačkih i sprskih odbornika rezultiralo je time da su sjednicu napustili bošnjački odbornici (6), a srpski (11) su nastavili s radom.

Na  današnjoj sjednici usvojene su sljedeće oduke:

-          Odluka o davanju saglasnosti za kupovinu – sticanje svojine na nekretnini – Bivša fabrika betonskih elemenata – Potočari

-          Izvještaj o radu načelnika za 2019. godinu

-          Izvještaj o izvršenju budžeta za 2019. godinu

Na dnevnom redu su bili izvještaji o radu Upravnih i Nadzornih odbora preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač opština za 2019. godinu i Plan rada za 2020. godinu.

Usvojeni su izvještaji Nadzornih i urpavnih odbora JZU Dom zdravlja Srebrenica, JU Centar za socijalni rad Srebrenica, Turistička organizacija Srebrenica, JP JSRTV Srebrenica, i Direkcije za izgradnju i razvoj – Srebrenica, dok izvještaji nadzornih/upravnih odbora JU Kulturni centar Srebrenica i JU Dječiji vrtić „Poletarac“ nisu usvojeni.

Na dnevnom redu su bili i izvještaji o radu javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština za 2019. i Plan rada za 2020. godinu.

Usvojeni su izvještaji JZU Dom zdravlja Srebrenica, JU Centar za socijalni rad Srebrenica, Turistička organizacija Srebrenica, JP JSRTV Srebrenica, i Direkcije za izgradnju i razvoj – Srebrenica, dok izvještaji JU Kulturni centar Srebrenica i JU Dječiji vrtić „Poletarac“ nisu usvojeni. Ipak na današnjoj sjednici nisu vršena imenovanja novih direktora u javnim preduzećima/ustanovama.

Na današnjoj sjednici usvojen je i izvještaj o radu načelnika u organima KP Polet AD Srebrenica za 2019. godinu.

Usvojen je i Akcioni plan Opštine Srebrenica za provođenje radnji radi prevazilaženja propusta i nepravilnosti utvrđenih u revizorskom izvještaju.

Usvojen je i Program korištenja sredstava prikupljenih po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i sredstava od zakupnine za zemljište u svojini Republike za 2020. godinu

Na današnjoj sjednici usvojena je i Strategija razvoja sporta Opštine Srebrenica 2019 – 2023. godina

Sekratar Skupštine opštine Srebrenica Aida Hajdarbegović je na današnjoj sjednici podnijela ostavku. Međutim, zvanično nije razrješena, obzirom da je sjednica prekinuta, a nastavak zakazan za 2. novembar 2020. godine.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.