Mart 05, 2021

Tematska sjednica SO Srebrenica: Odbornici se nisu izjasnili o Nacrtu budžeta za 2021. godinu, sjednica prekinuta

Danas je održan nastavak Tematske sjednice skupštine opštine Srebrenica. Na dnevnom redu sjednice je bio Nacrt budžeta za 2021. godinu.

Kroz raspravu su odbornici imali niz prijedloga koje treba uvrstiti u Nacrt budžeta, a koji se odnose na elektrifikaciju mjesta koja još uvijek nemaju struju, poboljšanje snadbjevanja vodom u određenim mjestima, kao i asfaltiranje određenih putnih pravaca.

Međutim, na kraju se odbornici nisu izjašnjavali o Nacrtu budžeta za 2021. godinu. Naime, klub odbornika SDA/SBiH se izjasnio da neće podržati Nacrt budžeta opštine Srebrenica za narednu godinu, tako da nije bilo većine koja bi usvojila Nacrt budžeta. Na kraju je sjednica prekinuta, kako je navedeno, zbog dodatnog političkog usaglašavanja. Nastavak će biti zakazan naknadno.

Prema informacijama iz Odjeljenja za finasnije opštine Srebrenica prema Nacrtu planirani budžet  za narednu godinu je 9.066.000 KM.

Podsjećamo, u petak je održan prvi dio Tematske sjednice na kojem su odbornici podržali i usvojili Rebalans budžeta za 2020. godinu.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.