Print this page

Dan državnosti BiH obilježen u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vijence na kamen temeljac u mezarju, kao i prethodnih godina, položili su članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, predstavnici opštine Srebrenica, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, potpredsjednik eniteta RS Ramiz Salkić, predstavnici samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, djeca iz MFS EMMAUS, kao i građani.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, čestitao je građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.

-          Koristim priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam dan državnosti kako u zemlji tako i dijaspori. Domovina je naša obaveza koju moramo čuvati – rekao je Fejzić.

Ševket Hafizović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra, istakao je da zbog situacije u državi moramo naglašavati značaj Dana državnosti i kao i značaj ZAVNOBIH-a.

-          Više nego ikad važno je obilježavati Dan državnosti. Nažalost, oni koji su nam na čelu države prihvataju simbole drugih država kao svoje. Zbog toga nikada se ne mislimo umoriti od obilježavanja Dana državnosti – rekao je Hafizović.

Rate this item
(0 votes)