Mart 09, 2021

Fondacija "Vasva Pašagić" pomaže Srebrenici

Porodična Fondacija „Vasva Pašagić“ (Nena) čiji osnivač je ugledna srebrenička porodica Pašagić a glavni finansijer Munir Pašagić uspješni biznismen i Počasni Konzul BiH u Slovačkoj, kojeg Srerenčani zovu nadimkom Muradif, u godinama od završetka rata na razne načine pomaže Srebrenicu.

Brojni su primjeri konkretne pomoći koju ova fondacija pruža Srebrenici posebno u oblasti medicine. Tako npr. već više godina Fondacija finansira rad terenske ambulante u Osatici koju je kompletno i opremila. Samo u ovoj godini početkom pandemije covid-19 na cijelom području opštine Srebrenica Fondacija je podijelila nekoliko hiljada zaštitnih maski a početkom školske godine sve osnovne škole u Srebrenici su dobile zaštitne maske i dezinfikciono sredstvo za prostorje kao i za ličnu upotrebu učenika i osoblja škola. Ovih dana stigla je i donacija u vidu skupih antibiotika koji pomažu u liječenju corone. Fondacija „Vasva Pašagić“ je Domu zdravlja u Srebrenici donirala 100 doza antibiotika za odrasle i 30 doza za djecu.

Tim povodom direktor Doma zdravlja Srebrenica Aleksandar Jovanović kaže:

„Zahvaljujemo Fondaciji i gosn. Pašagiću na donaciji koja će nam dobro doći jer ti antibiotici su skupi a naši ljekari će ih zahvaljujući donaciji besplatno dijeliti oboljelim. Inače kada je u pitanju pandemija corone, Srebrenica je u odnosu na druge gradove u regiji u nešto povoljnijoj situaciji. Nažalost imamo i dva ljekara koja su oboljela što nam malo otežava rad, pogotovo u ambulanti Skelani. Zato molimo pacijente da imaju razumijevanja i da bez prjeke potrebe ne dolaze ljekaru. Redovnu terapiju naši pacijenti mogu završiti i putem telefona“, kazao je Jovanović.

 

Autor Marinko Sekulić Kokeza/RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.