Januar 16, 2021

Uspješan prvi dio sezone za FK Guber

 

Trener FK Guber Emir Bektić bio je gost RTV Srebrenica. U razgovoru za naš radio govorio je o prvom dijelu sezone, igračkom kadru i nastavku sezone.

 

- Zadovoljni smo sa prvim dijelom sezone, i sa onim što smo uradili. Odlukom Saveza mi nastupamo u okviru Druge lige RS-a grupa istok. Željeli smo tu priliku da iskoristimo što smo uspjeli, zahvaljujući dobrom radu Uprave, dobroj organizaciji. Cilj nam je da nastavimo ovako, da se stabilizujemo, a onda ćemo razmišljati za dalje. Želimo da igraju lokalni momci, tako da trenutno angažujemo nekoliko igrača sa strane, a ostali su domaći. Ukupno je nastupilo 28 igrača, najmlađi ima 16 godina, a najstariji 47. Jedna šarolika ekipa. U nastavku možda bude pojačanja, najviše dva igrača, jer imamo tim koji može da pobjeđuje – kaže Bektić.

Cilj FK Guber je da opstane u okviru Druge lige RS-a grupa istok. Ekipa je na dobrom putu da cilj i ostvari, jer je FK Guber prvi dio sezone završio na petom mjestu sa osvojenih 26 bodova.

- Najveća podrška je od Opštine i sponzora koji redovno podržavaju rad kluba. Naša želja je da se šira zajednica uključi. Sport je bitan za jednu zajednicu, za mlade. Mi imamo i školu fudbala koja ima više od 70 djece. Nažalost, nemamo žensku selekciju, alii mamo Nadju Golubović koja je i reprezentativka BiH, ali je registrovana u jednom sarajevskom klubu. Škola dobro napreduje, i možemo biti ponosni – ističe Bektić.

Trener Bektić kaže da će u narednom periodu biti odigrane i određene pripremne utakmice pred nastavak drugog dijela sezone.

- Vjerujem da će klub u narednom periodu biti stabilan, sa dobrom budućnošću. Sezona počinje u martu, tako da ćemo do tada odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Radimo na tome da organizujemo utakmicu sa FK Tuzla City. Svakako, podrška nam je bitna od naših navijača, sponzora. Nažalost, još uvijek se igra bez publike, i to ekipi zna teško pasti, jer momci imaju šta pokazati. Nemamo mi previše publike, ali značajna je podrška kada naši navijači dođu. Ako uvjerimo naše gledaoce da imamo kvalitet sigurno da će biti i bolje podrška – poručio je Bektić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.