Novembar 26, 2022

CIK potvrdio rezultate izbora u Srebrenici

Centralna izborna komisija BiH je na 28. (hitnoj) sjednici održanoj 25.02.2021. godine donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati izbora za  načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21.02.2021. godine.

Navedene odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata izbora u Srebrenici stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se 25.02.2021. godine na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

Dani 26., 27. i 28.02.2021. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora u Doboju i Srebrenici može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH - naveli su iz CIK-a

Prema objavljenim rezultatima načelnik opštine Srebrenica u naredne četiri godine biće i dalje Mladen Grujičić (5189 glasova) koji je bio kandidat koalicije „Zajedno za Srebrenicu“. CIK je objavio i rezultate za Skupštinu opštine Sreberenica koja broji 21 odbornika.

Prema rezultatima najviše mandata će imati SNSD (sedam odbornika), zatim koalicija “Moja adresa Srebrenica” pet odbornika, SDS tri, DNS dva, i po jedan mandate će imati DF, Ujedinjena Srpska, Srpska radikalna stranka i DEMOS.

Ispred SNSD-a dužnost odbornika će obnašati dr Radomir Pavlović, Dragić Glišić, Veljko Ristić, Miloš Milovanović, Sanja Močević, Bojan Josipović i Dragiša Grujičić.

Koalicija „Moja adresa: Srebrenica“ osvojila je pet odborničkih mandata, a odbornici su Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Zulfo Salihović, Salko Tursunović i Almir Dudić.

SDS će imati tri odbornika i to Momčila Cvjetinovića, Stamenka Katanića i Dragana Janjića.

DNS će u Skupštini imati dva odbornika i to Jovanu Rakić i Velibora Rankića.

Po jednog odbornika će imati DF (Dželaludina Nukić), Ujedinjena srpska (Miroslav Grujičić), SRS (Milorad Stanojević) i DEMOS (Nikola Simić).

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.