Novembar 26, 2022

Vrijedne donacije za osnovnu školu u Srebrenici

Humanitarna fondacija La Terra Nostra iz Švicarske donirala je Prvoj osnovnoj školi Srebrenica 30 laptopa. Dragi Jovanović, direktor Prve osnovne škole, kaže da je ovo vrijedna donacija.

- Zahvaljujem se organizaciji, kao i roditeljima djece koji su uspjeli zapravo doći do fonadcije i obezbijediti laptope. Prije svega mislim na predsjednika Savjeta roditelja Mirnesa Zahirovića, te na Bernisa Ademovića. Jedna vrijedna donacija, koja će nam dobro doći u ovim vremenima pandemije i nastave na daljinu, te biti velika tehnička podrška - kaže Jovanović.
Pored ove donacije u proteklim danima u područnu školu u Potočarima stigla su tri kamiona razne opreme za školu, radi se o stolovima, pametnim tablama, ormarima, stolicama, računarima i drugoj opremi. Ova oprema je stigla preko HO Most iz Danske, a uključili su se i srebreničani koji žive u Americi koji su platili troškove prevoza i carine.
- To je donacija za cijelu školu koja je prihvaćena u Potočarima. Vidjećemo šta sve ima, i da vidimo gdje je potrebno šta. Udruženja Srebrenčana su se aktivirala i platila znatna sredstva da to dođe do Srebrenice, a platili su i carinu. Naša pomoćnica direktora Amela Hadžić, zatim kolegice Begija Smajić i Meliha Herić imaju dobre kontakte koji su omogućili da to sve stigne u Srebrenicu. Radi se o dosta opreme, tri kamiona opreme su u pitanju. Vidjećemo šta sve ima, ali znamo da ima namještaja, pametnih tabli, računara - kaže Jovanović.
U područnoj školi u Potočarima u proteklom periodu bilo je dosta problema i sa grijanjem, jer kotlovi za grijanje nisu radili. I taj problem je riješen.
- Zamjenili smo kotlove u Potočarima uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Zahvalni smo i njima, kao i ostalim donatorima. Stari dotrajali kotlovi koji su prestali sa radom su zamijenjeni novim i efikasnijim. Nadamo se boljim uslovima za djecu i njihovo učenje u područnom odjeljenju u Potočarima - istakao je Jovanović.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.