Novembar 26, 2022

Demant načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića na saopštenje koalicije "Moja adresa: Srebrenica"

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić reagovao je i demantovao dijelove saopštenja koje je javnosti uputila koalicija „Moja adresa: Srebrenica“  koje smo objavili u tekstu:

https://rtvsrebrenica.org/index.php/vijesti/item/2302-hoce-li-uskoro-biti-formirana-vlast-u-srebrenici


Reakciju načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića prenosimo u cijelosti:
-          Izgleda da Alija Tabaković najavljuje neke dogovore, a ustvari priprema situaciju da ne dođe do dogovra. Tako u svemu i ova laž koju je iznio o meni da sam rekao u nekom obraćanju samo ne znam gdje, da će zamjenik načelnika  biti Srbin. U Statu je jasno definisano, i to sam ja u mom mandatu definisao,  da ukoliko je načelnik iz reda jednog naroda, da zamjenik bude iz reda drugog . To nikada nije bilo do sada. Bilo je situacija u prošlosti kada su iz reda Bošnjaka bili i načelnik i zamjenik. Mi smo doprinjeli zaštiti određene grupe ljudi , i mi smo to uvrstili u statut. Ovo što je rečeno je apsolutna neistina, kao i mnoge druge do sada. Opet je to u cilju očigledno nepostizanja dogovora, jer dovoljno su vremena potrošili da bi doveli u situaciju opštinu da ne usvoji budžet, da funkcioniše na privremenom finansiranju, i dan danas ne razmišljaju o tome da to riješe na jedan ljudski način.

Gospodin Tabaković najavljuje razgovore o učešću u vlasti. Jeste li taj termin zakazali ili niste?
 
Mene su obavijestili  da je formiran tim za pregovore, ali to se odnosi na pregovore sa strankama. Mi smo ispred koalicije formirali tim za pregovore sa timom iz reda bošnjakog naroda, i to će se desiti nakon razgovora jer je očigledno da oni prvo žele da razgovaraju sa strankom iz reda srpskog naroda koja ima najveći broj glasova, a to je SNSD. Vjerovatno će se desiti prvo razgovori sa SNSD-om pa onda sa predstavnicima koalicije – rekao je Grujičić.

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.