Septembar 25, 2022

"Enterijeri Dragičević" - sve za vaš dom na jednom mjestu

Dragan Dragičević je mlad momak iz Srebrenice. Kao dječak se otisnuo u svijet, naučio zanat i radio u renomiranoj novosadskoj firmi Vizor na prestižnim poslovima poput opremanja nove zgrade Vlade RS, poslaničkog kluba na Dedinju, brojnih kulturnih centara, fakulteta itd.

Vratio se, kako kaže u svoj zavičaj Srebrenicu da živi i radi. Nije čekao na donaciju, nije molio nikog za posao već je zasukao rukave i hrabro počeo privatni biznis.
Dragane reci nam šta je to čime se ti baviš:

- Trenutno se bavim izradom pločastog namještaja od kuhinja, plakara, američkih plakara, sve što se radi po mjeri - kaže Dragičević.

Tvoja firma je relativno nova i nepoznata na privrednom nebu Srebrenice zato nam reci gdje je proizvodnja i sjedište?

- Trenutno imam iznajmljenu radionicu u Potočarima. Kancelariju imam na robnoj kući u Srebrenici gdje se može doći i dobiti sve informacije

Ti si vlasnik, direktor, ali i najvrijednji radnik. Imaš li još zaposlenih da ti pomažu ili sve sam radiš?

- Ja sam što se kaže glavni. Imam momke koji rade sa mnom. S obzirom na situaciju sa koronom i svim, ne može čovjek da ulaže previše u proizvodnju, radnike jer ne znamo kako će se dalje odvijati. Imamo u planu da primimo novi broj radnika i naravno da proširimo, jer sam u nekim pregovorima za serijsku prozivodnju koja bi išla u izvoz. Vidjećemo kako će se dalje odvijati situacija sa koronom.

Kada si počeo raditi i od kad se baviš privatnim poslom?

- Ovim poslom se bavim već deset godina. Bio sam u Novom Sadu u jednoj firmi četiri godine. To je velika firma koja se bavi opremanjem enterijera. Mi smo radili zgradu Vlade Republike Srpske, SIPU u Sarajevu, lože na stadionima. Vratio sam se u moj zavičaj. Radio sam u Bratuncu u Petro-projektu nekih šest godina i prošle godine od oktobra sam se osamostalio i započeo privatni biznis.

Kažeš da imaš velike planove u razvoju firme u budućnosti, šta je to čime se misliš pojaviti na tržištu?

- Za budućnost imam planove da radimo kompletne uređenje enterijera od vode, grijanja, keramike, parketa, dekorativnog kamena. Znači sve na jednom mjestu da ima, jer to vole kupci i klijenti kada ima sve na jednom mjestu.

Rekao si nam da tvoje planove malo koči ova situacija sa korona virusom. Kakvo je trenutno stanje, ima li posla, mnogi privrednici se žale da moraju zatvoriti ili otpuštati radnike. Kako tebi ide posao, može li se opstati?

- Ide dobro. Na početku je bilo malo neiskustva, ali kako koji dan sve je više posla. Nadam se da će biti dobro. Moramo se probiti na inostrano tržište, jer naše lokalno tržište regije Birač kad radiš može se živjeti, ali ako misliš da napreduješ, da se širiš, razrađuješ biznis, mora se progurati i pokušati serijskom prozivodnjom raditi izvoz namještaja, a usput raditi i opremanje enterijera - kaže Dragičević.

Dragan nastavlja vrijedno raditi ali ne zaboravlja ni svoju veliku ljubav fudbal. Ponikao je u FK Guberu u Srebrenici i sada mu se opet vraća kao veliki fan i donator. U klubu radi sve, ništa mu nije teško, od opremanja enterijera do česte donacije u vidu osvježenja hranom i napitcima fudbalerima, na treninzima i utakmicama. Nedavno je seniorima poklonio i garnituru majica za treninge sa logom svoje firme i kluba. Na poslovnom planu kao što reče ima velike planove uskoro će to sve biti prezentirano na web sajtu a zainteresovani za uređenje enterijara, kompletno opremanje kupatila i izradu namještaja po mjeri, informacije mogu potražiti u njegovoj kancelariji na spratu marketa u Srebrenici ili na telefon 066 655 872.
Autor: Marinko Sekulić Kokeza

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.