Print this page

Potpisan Ugovor o koncesiji za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena – andezita na ležištu „Skakavac“ kod Srebrenice

​Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i direktor privrednog društva „Dacit“ d.o.o. Srebrenica Petar Kovačević potpisali su danas u Banja Luci Ugovor o koncesiji za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena – andezita na ležištu „Skakavac“ kod Srebrenice.


Ovom privrednom društvu Vlada Republike Srpske je u februaru ove godine dodijelila koncesiju. Koncesija je dodjeljena na period od 25 godina, a ukupna vrijednost investicije za realizaciju ovog projekta iznosi 313.000 KM.

Koncesionar će, u skladu sa ugovorom, nakon puštanja kamenoloma u komercijalni rad, u budžet Republike Srpske uplaćivati koncesionu naknadu u iznosu od 5% od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, od čega će 90% sredstava biti usmjereno u budžet opštine Srebrenica. 

Ministar Petar Đokić je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da se na području opštine Srebrenica realizuju ovakvi projekti, koji će zasigurno doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice, a samim tim i opštem društveno-ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske.

Naglasio je da je Srebrenica vidljivo napredovala u infrastrukturnom, privrednom i svakom drugom smislu i da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske i Ministarstva na čijem je čelu da pruži svaki vid podrške projektima ove lokalne zajednice usmjerenim ka unapređenju života svih njenih građana.

Direktor privrednog društva „Dacit“ d.o.o. Srebrenica Petar Kovačević se zahvalio ministru Đokiću na dosadašnjoj saradnji i posvećenosti razvoju opštine Srebrenica, izrazivši uvjerenje da će ta saradnja biti uspješna i u budućnosti.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Izvor: Vlada RS/RTV Srebrenica

Rate this item
(0 votes)