Decembar 06, 2019

Zimski školski raspust 30.decembra

1f73264fcd38cff904d724a2dafe468dUčenici osnovnih i srednjih škola u Srebrenici imat će zimski raspust koji će trajati od 30.decembra do 23.januara 2017.godine. Prije zimskog raspusta učenici Prve osnovne škole u Srebrenici imat će predstave pred novogodišnje praznike. U izjavi za naš radio Dragi Jovanović, direktor Prve Osnovne škole u Srebrenici je kazao da su aktivnosti prvog polugodišta pri kraju.

- Što se tiče ocjenjivanja i zaključivanja ocjena provode se određene aktivnosti. Imamo humanitarnu aktivnost „Slatkiš za druga“ koju tradicionalno škola sprovodi i skupljamo slatkiše, odnosno pravimo novogodišnje paketiće za učenike slabijeg materijalnog stanja. Svakako spremamo i novogodišnje predstave, a rudnik Sase će nas častiti predstavom. Također, imamo donotare za paketiće – rekao je Jovanović.

Direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici, Momčilo Cvijetinović je kazao da očekuju nagradno putovanje za 50 učenika na Zlatiboru, zahvaljujući načelniku opštine Srebrenica, Mladenu Grujičiću.

 - Što se tiče plana i programa koji je predviđen za ovaj dio školske godine, on se realizuje u potpunosti. Trenutno su najveće aktivnosti na sumiranju znanja učenika putem usmenih ispita, zatim kontrola i testova, to ćemo završiti u predviđenim rokovima. Također se sumiranju izostanci učenika, a posebno onih učenika čiji se roditelji rijetko ili uopšte ne odazivaju kako bi riješili status tih izostanaka. Međutim, za razliku od drugih škola sve to u granicama tolerancije. Svakako ćemo nagraditi učenike koji ne budu imali izostanaka i koji zabilježe odličan uspjeh u školovanju – kazao je Cvijetinović.

Autor: K.Šakić/ JP JS RTV Srebrenica 

Rate this item
(0 votes)
Ad Sidebar
© 2018 RTV Srebrenica All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.